אורית מאירי הגננת מגן ערבה מספרת לילדי גני תקווה את הסיפור מרק דלעת-הלן קופר

לצפייה בסרטון:

https://youtu.be/EwwCbWYnfUc

חתול, ברווז וסנאי גרים יחד בבקתה,   לכל אחד מהם תפקיד אותו הוא מבצע על הצד הטוב ביותר וכולם מאושרים. עד שיום אחד מחליט הברווז לצאת מאזור הנוחות , להגשים חלומות ולנסות תפקיד חדש.

איך מגיבים השותפים ? הקשיבו ותגלו.

על מה הסיפור?

על חברות , מריבות ופיוס,

על תיוג, שאיפות ופריצת גבולות,

על טעמים חדשים,

עם הילדים ניתן להכין מבחר מרקים:

מתכון להכנת מרק דלעת קר ל- 4 מנות (מהספר)

קחו:

1 ק"ג דלעת

3 כוסות חלב

מלח/פלפל שחר

1  שמנת מתוקה

חתכו את הדלעת לקביות גדולות. בשלו אותן בסיר כמעט מים עד שתתרככנה, רסקו אותן בבלנדר עם מי הבשול, החזירו לסיר, הוסיפו את החלב, הוסיפו מעט מלח ופלפל לפי הטעם, כסו והביאו לרתיחה. בשלו 7-8 דקות על אש נמוכה, הורידו מן האש והוסיפו את השמנת.

הניחו למרק להתקרר והכניסו אותו למקרר לכמה שעות. צקו לקעריות מקררות. אפשר לפזר עליהן גבינה מלוחה מפררת, או קרוטונים

מרק דלעת חם (מתכון מהרשת)

חומרים:

בצל - בצל גדול חתוך לשמניות (כל רבע חתוך לחצי נוסף).

גזר - 3 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים ברוחב של 1-2 ס"מ

תפוח אדמה - 2 תפוחי-אדמה בינוניים קלופים מחולקים ל 4-6 חתיכות גדולות

בטטה - 3 בטטות קלופות חתוכות ל 8-9 חתיכות גסות כל אחת

שום - 2 שיני שום קלופות מחולקות לשני חצאים

דלעת - רבע ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות

מעט שמן צמחי לטיגון, ותבלינים לתיבול (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

שמים מעט שמן בסיר עמוק ומוסיפים את הירקות השונים לפי סדר הופעתם ברשימה שמעלה כאשר כל בין ירק לירק מחכים 2 דקות, ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד.

מכסים את הכל במים (כיסוי מלא).

מבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית, כשהסיר מכוסה.

מוסיפים מעט מלח ופלפל, אפשר גם קמצוץ קינמון או כמון (לפי הטעם האישי).

טוחנים את כל הירקות בממחה מוט (בלנדר יד) עד שכל הירקות טחונים היטב, ונותר מרקם אחיד.

ממשיכים בבישול עוד 10 דקות והמרק מוכן.

תוספות לשידרוג המרק

שקדי מרק – הולך תמיד...קרוטונים, סלסולי דלעת התנור

בתיאבון